به گزارش نخل بیدار به نقل از روابط عمومی ستاد نماز جمعه فراشبند؛ حجت الاسلام و المسلمین هادی ابراهیمی امام جمعه فراشبند در نمازجمعه این هفته (۱۳/۰۳/۱۴۰۱) خود در ادامه بحث اموری که مومنین باید پیش از مرگ به آن اهتمام بورزند گفت: توبه حقیقی شرایطی دارد شامل:

  • پشیمانی بر انجام گناه در گذشته ۲- تصمیم بر عدم انجام گناه ۳- تحول و دگرگونی درونی بر اطاعت خدا ۴- احساس لذت بر طاعت خدا و تنفر از گناه ۵- انجام واجبات دینی و اعاده امور ترک شده مثل نماز ،روزه، حج، خمس و زکات ۶- اعاده حقوق مردم و طلب حلیت از آنان

وی بابیان احادیثی در این باب گفت: رسول خدا (ص)می فرماید توبه بر چهار صفت استوار است( ۱- خیرخواهی عملی در کارهای خدایی ۲- گریز از کارهای زشت و باطل ۳- ملازمت بر حقیقت و صداقت ۴- حرص و عطش بر کارهای نیک) و همچنین قرآن کریم در سوره بقره آیه ۱۶۰در این زمینه می فرماید(إِلَّا الَّذِینَ تابُوا وَ أَصْلَحُوا وَ بَیَّنُوا فَأُولئِکَ أَتُوبُ عَلَیْهِمْ وَ أَنَا التَّوَّابُ الرَّحِیمُ‌ ( تنها آن گروه از لعنت خدا در امان می‌مانند که توبه کردند و خود را اصلاح نمودند و حقیقت را بیان نمودند پس توبه آنان را می پذیرم و من توبه پذیر و مهربانم.)) و در آیه ۸۲ سوره طه خداوند می فرماید(وَ إِنِّی لَغَفَّارٌ لِمَنْ تابَ وَ آمَنَ وَ عَمِلَ صالِحاً ثُمَّ اهْتَدى‌ ( در حقیقت من بخشنده کسی هستم که توبه کند و ایمان و عمل صالح داشته باشد و در مسیر هدایت قرار گیرد.))

امام جمعه فراشبند افزود: تائبین آنقدر عزیز هستند که فرشته ها از خداوند برای آنها طلب غفران می کنند(سوره غافر آیه ۷) (فَاغْفِرْ لِلَّذِینَ تَابُوا وَاتَّبَعُوا سَبِیلَکَ وَقِهِمْ عَذَابَ الْجَحِیمِ (پروردگارا بیامرز آنان را که توبه نمودند و پیرو راه تو گشتند و آنان را از عذاب دوزخ مصون بدار))

ایشان با اشاره به گروه هایی که توبه آنها پذیرفته نیست گفت: اما تو به چه کسانی پذیرفته نیست؟ ۱- اگر کسی در لحظه مرگ به خدا و پیامبر ایمان نداشته باشد. ۲- گروه منافقین که ایمانشان ظاهری و تزویری است. ۳- اگر کسی پس از دیدن آثار مرگ توبه کند. ۴- افراد مشرک که در برابر خدا دیگران را موثر در عالم می دانند.  ۵- توبه زبانی و ظاهری باشد و اقدام عملی ننماید. قرآن کریم در سوره نساء آیه ۱۸ می فرماید(( وَ لَیْسَتِ التَّوْبَهُ لِلَّذینَ یَعْمَلُونَ السَّیِّئاتِ حَتَّى إِذا حَضَرَ أَحَدَهُمُ الْمَوْتُ قالَ إِنِّی تُبْتُ الْآنَ وَ لاَ الَّذینَ یَمُوتُونَ وَ هُمْ کُفَّارٌ أُولئِکَ أَعْتَدْنا لَهُمْ عَذاباً أَلیماً ) ولى توبه کسانى که کارهاى بد انجام مى‌دهند، تا هنگامى‌که مرگ یکى از آن‌ها فرا مى‌رسد مى‌گوید: «الان توبه کردم». پذیرفته نیست؛ و نه کسانى که درحال کفر از دنیا مى‌روند؛ این‌ها کسانى هستند که عذاب دردناکى برایشان فراهم کرده‌ایم.) و همچنین در سوره نساء آیه ۴۳ می فرماید(إِنَّ اللَّهَ لَا یَغْفِرُ أَن یُشْرَکَ بِهِ وَیَغْفِرُ مَا دُونَ ذَ لِکَ لِمَن یَشَآءُ ( خداوند از مشرک نمی گذرد وغیر مشترک را به هرکس بخواهد می بخشد)

وی افزود: اما توبه منافقان از گناهانشان اگر در حال نفاق بمانند تاثیری ندارد. حتی آیات صریح قرآن می فرماید اگر رسول خدا نیز در حق منافقان فرضا ۷۰ بار هم استغفار کند باز هم قبول نیست و در نهایت اگر کسی به ظاهر توبه کند، به زبان توبه کند ولی در عمل توبه نکند توبه اش سودی نخواهد داشت، بلکه خود نوعی تمسخر و موجب گناه و عذاب است. امیرالمومنین علی(ع) می فرماید : (الاسْتِغْفارُ مَعَ الإِصْرارِ ذُنُوبٌ مُجَدَّدَهٌ ( توبه و استغفار توأم با انجام ،خود گناه دیگر است)) البته اگر کسی بعد از توبه حقیقی بار دیگر دچار لغزش شد راه توبه باز است و نباید از رحمت خدا مایوس گردد چرا که این توبه ها با توبه های زبانی بدون عمل فرق دارد.

خطبه دوم:

حجت الاسلام ابراهیمی در ابتدای خطبه دوم خود با اشاره به فرا رسیدن سالروز رحلت امام خمینی(ره) گفت: چهاردهم خرداد ماه سالگشت رحلت بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران است. همان روح اللهی که حقیقتاً روح خدا بود در کالبد دنیای ما ،خورشیدی که چند صباحی بر ایران اسلامی بلکه بر کل دنیا درخشید و رفت. او با آمدنش و رفتنش آنچنان تحولی در دنیا ایجاد کرد که در تاریخ دنیا بی‌نظیر است. سیاستمداران دنیا نابودی امپریالیسم جهانی و شکسته شدن استخوان های ابرقدرت شرق و غرب را مبتنی بر سیاست امام خمینی(ره) و یاران او می‌دانند. بسیاری از ناظران و تحلیل‌گران سیاسی دنیا انتظار داشتند پس از فوت امام خمینی(ره)  کشور ایران دچار هرج و مرج شود و طرفداران جمهوری اسلامی و جبهه همسو با ایران دچار افول شوند اما دنیا دید که این چنین نشد. بلکه قدرت جمهوری اسلامی ایران و قدرت جبهه مقاومت در دنیا روز به روز دچار افزایش شد. چرا؟ چون قیام امام خمینی(ره)  قیامی الهی بود و خود مردی الهی بود و یارانش که همان ملت انقلابی ایران باشد به خاطر خدا از او حمایت کردند و جوانانشان را در راه نهضت او فدا نمودند.

وی افزود: این قانون الهی است که هر چیزی که برای خدا باشد باقی و ماندنی است و هر چیز برای نفس باشد و برای دنیا باشد نابود شدنی است. انقلاب اسلامی پایگاه های مردمی دارد فارغ از هرگونه اختلافات، کمبودها و گرانی‌ها مردم اعتقاد راسخ دارند که انقلاب اسلامی انقلابی است خدایی و تاکنون با توجه به همه این مشکلات که دشمنان داخلی و خارجی و خیانتکاران برای آن رقم زده اند خداوند حافظ و نگهبان این انقلاب بوده است. امام زمان(عج) حافظ و نگهبان این انقلاب بوده است. ما ملت ایران تفضلات و عنایات خاصه حضرت حق و چهارده معصوم(ع)  را در طول هشت سال دفاع مقدس دیدیم. مدافعین حرم الطاف کریمانه معصومین(ع)  را در دفاع از حرم آل الله را در سوریه و عراق دیدند. ما دست قدرتمند حضرت حق را در صحرای طبس و در آزادی خرمشهر و در خیلی از عملیات ها دیده ایم، فلذا تا جان داریم از این نهضت امام خمینی(ره) دفاع خواهیم کرد و دشمنان ما مطمئن باشند که ما لطف امام زمانمان را با هیچ چیز عوض نخواهیم کرد.

پروردگارا امام راحل ما را در جوار جد بزرگوارش  پیامبر اعظم و ائمه معصومین (علیم السلام) دعاگوی این انقلاب و این نظام و این رهبر و این مردم قرار بده و بدرجاتش بیفزا و ملت ایران را مشمول دعای خاصه امام زمان(عج)  قرار بده.

امام جمعه فراشبند با اشاره مجدد به فر رسیدن سالروز تولد حضرت معصومه (س)  با بیان نکاتی پیرامون اهمیت حفظ حجاب و عفت و حیای زن مسلمان گفت: مجدداً ولادت سراسر خیر و نورانی دختر موسی بن جعفر حضرت فاطمه معصومه(س)  و روز دختر را به همه شیعیان و دختران فاطمی تبریک عرض می کنم و نکته ای که به بانوان و دختران سرزمینم عرض می کنم اگر حضرت فاطمه معصومه(س)   به درجه عصمت و پاکی رسیده است بی گمان یکی از آن عوامل عصمت، محجوب و معفوف بودن آن حضرت بوده است و حجاب ، حیا و وقار آن بانو بوده است. اگر حضرت فاطمه معصومه(س) باید برای ما شیعیان از مردان و زنان الگو و نمونه باشد حتماً جدای از بعد علمی عرفانی و نسبی که از نسل امام هفتم و خواهر امام هشتم می باشد تقوای ایشان و خداترسی ایشان می باشد.

ایشان گفت: بعضی‌ها می‌گویند کشور این همه مشکل دارد اینها را تذکر نمی‌دهید فقط به مسئله حجاب زوم کرده اید، بله کشور مشکل دارد ما هم به آن مشکلات واقف و آگاه و به آن‌ها هم تذکر پی درپی می دهیم منتها بحث حجاب و عفاف بحث مهمی است، یک موضوع مهم دینی است، بدحجابی و بی‌حجابی جامعه را به سوی ولنگاری و گناه و معصیت سوق می‌دهد، بنیان خانواده‌ها را سست میکند ،طلاق را افزایش می دهد ،جرم و بزهکاری را افزایش می‌دهد و امنیت خود زنان و خانواده ها را مختل می‌سازد. حجاب حق الله است و نه حق همسر و نه حق پدر و خواهر و برادر است. استاد جوادی آملی می فرماید اگر همه اینها رضایت بدهند قرآن راضی نخواهد بود ،خدا راضی نخواهد بود ،چون حرمت زن و حیثیت زن به عنوان حق الله مطرح است. زن باید این مسئله را درک کند که حجاب او تنها مربوط به خود او نیست تا بگوید من از حق خود صرف نظر کردم. حجاب زن مربوط به مرد نیست تا بگوید من راضی ام که مثلاً حجابش را بردارد. حجاب زن مال خانواده نیست تا اعضای خانواده رضایت بدهند بلکه حجاب حق الله است و مال خداست و خداوند نیز از این حق نمی گذرد. فلذا اگر مردی همسرش را تشویق به بی حجابی کند گناه کار است، اگر پدری جلو فرزندانش را نگیرد گناه کار است و اگر جامعه نیز تشویق به بی حجابی و بدحجابی کند همه آنها نیز گناهکارند.

پایان خطبه ها/