در راستای طرح تشدید کنترل مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی با پتانسیل خطر بالا، میزان قطبیت روغن مصرفی واحدهای پیتزا ساندویچ و رستوران های شهر فراشبند با دستگاههای پیشرفته مورد سنجش و بررسی قرار گرفت.

به گزارش نخل بیدار به نقل از روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند، مهندس «حبیب الله عالیشوندی» کارشناس بهداشت محیط مرکز خدمات جامع سلامت شهدای شهرستان فراشبند با اشاره به اینکه روغن مصرفی سرخ کردنی فست فود یا پیتزا فروشی برای پخت فرآورده های گوشتی باید در حد استاندارد حرارت داده شود، گفت: به همین منظور به صورت ضربتی از تعدادی از رستوران ها و فست فودی های شهر فراشبند بازدید و روغن مصرفی آنها از نظر میزان قطبیت روغن مورد بررسی قرار گرفت.

او افزود: در این بازدید ضریتی که با هدف نظارت بر کیفیت روغن، حفظ سلامت روغن پخت و پز و اطمینان از سلامت روغن ها صورت گرفت، علاوه بر آموزش و تذکر شفاهی و کتبی به متصدیان مربوطه، قابلیت مصرف روغن های موجود در این صنوف با دستگاه قطبیت روغن(TPM)  به صورت آنی بررسی و روغن‌های غیر مجاز دور ریخته شد.

 مهندس «عالیشوندی» با تاکید بر زمان دور ریزی روغن سرخ کردنی در سلامت آن، گفت: استفاده پی در پی از روغن سرخ کردنی، روند تولید اجزای نامطلوب را سرعت می بخشد از این رو تعیین زمان دور ریزی روغن سرخ کردنی حائز اهمیت فراوانی است.

او با اشاره به اینکه سرخ کردن عمیق مواد غذایی در روغن یکی از متداول ترین روش های تهیه فرآورده های غذایی است، اضافه کرد: در این فرآیند روغن به عنوان محیط انتقال حرارت عمل کرده و یکی از اجزاء اصلی مواد غذایی سرخ شده محسوب می شود.

مهندس عالیشوندی با بیان اینکه سرخ کردن عمیق مواد غذایی روشی سریع، آسان و کار آمد و از طرفی  به دلیل جذب چربی، تشکیل پوسته، بافت ترد و عطر و طعم دلپذیر، مواد غذایی سرخ شده از محبوبیت بالایی در بین مصرف کنندگان بر خوردار است،گفت: با وجود اثرات مطلوب سرخ کردن بر ویژگی های حسی مواد غذایی، اما استفاده پی در پی از روغن سرخ کردنی منجر به بروز واکنش شیمیایی و در نتیجه تخریب روغن می شود.

این کارشناس بهداشت محیط اضافه کرد: ترکیبات حاصل از تخریب و تجزیه روغن، ویژگی های حسی و تغذیه ای روغن و ماده غذایی سرخ شده را تحت تاثیر قرار می دهند و علاوه بر ترکیبات سمی تولید شده طی این واکنش ها، سلامت مصرف کننده را نیز به خطر می اندازند.

او از شهروندان خواست تا در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی،شکایت خود را با شماره ۱۹۰ (سامانه شکایت مردمی وزرات بهداشت) در میان بگذارید تا در اسرع وقت به شکایت به آن رسیدگی شود.

 

 

پایان خبر