حجت الاسلام ابراهیمی: از چیزی که جامعه را به چالش می کشاند و ان را تهدید و تخریب می‌کند، باید دوری کرد.

به گزارش نخل بیدار، حجت الاسلام ابراهیمی امام جمعه فراشبند در خطبه‌های نماز جمعه این هفته فراشبند، درگذشت سردار مجاهد و سرلشکر بسیجی دکتر سیدحسن فیروزآبادی مشاور عالی نظامی فرماندهی کل قوا، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس سابق ستاد کل نیروهای مسلح را تسلیت گفت و با گرامیداشت روز مبارزه با استعمار انگلیسی، سالروز شهادت رئیسعلی دلواری، شهادت آیت الله قدوسی و وحید دستجردی در سال ۱۳۶۰، افزود: شهید آیت الله قدوسی از یاران و شاگردان فعال فرهنگی حضرت امام(ره) و مبارز سیاسی با پیروزی انقلاب اسلامی با حکم امام رحمه الله علیه به عنوان دادستان کل کشور منصوب گردید.

امام جمعه فراشبند تصریح کرد: شهید قدوسی همواره مورد هجوم نیروهای ضد انقلاب بود تا اینکه در حادثه ۱۴ شهریور سال ۶۰ در اثر انفجار بمب به وسیله منافقان در دادستانی انقلاب اسلامی به شهادت رسید و در حرم حضرت معصومه سلام الله علیها به خاک سپرده شد.

حجت الاسلام ابراهیمی ادامه داد: سرتیپ وحید دستجردی نیز قبل از انقلاب از هواداران جنبش ملی شدن صنعت نفت و از پیروان راه راستین حضرت امام به شمار می‌رفت. او به دلیل نگرش انقلابی و عملکردش چندین بار به وسیله حکومت پهلوی مجبور به استعفا از شهربانی کشور شد. بعد از پیروزی انقلاب، دوباره به خدمت فراخوانده شد و مسئولیت‌های بزرگ را عهده دار شد.

امام جمعه فراشبند افزود: در حادثه هشتم شهریور سال ۶۰ که منافقین خبیث و لعین، دفتر نخست وزیری را منفجر کردند و شهیدان رجایی و باهنر و شهید شدند، شهید دستجردی دچار سوختگی شدید شد و بعد از ۶ ماه جراحت و مصدومیت در روز ۱۴ همان ماه به دیار حق شتافت.

خطیب نماز جمعه فراشبند در بخش دیگری از سخنانش با تسلیت سالروز شهادت امام سجاد علیه السلام، گفت: حضرت امام سجاد در کاخ یزید لعنت الله علیه یک قیام بود، زیرا او پس از معرفی خود و شناساندن اجداد طاهرین و پدر خود چنین فرمود: من فرزند فاطمه زهرایم، من فرزند خدیجه کبرایم، من فرزند کسی هستم که از روی ظلم کشته شد، من پسر کسی هستم که سرش از قفا بریده شد، من پسر تشنه کامی هستم که با لب تشنه به شهادت رسید، من پسر کسی هستم که پیکرش در زمین کربلا افتاده، من پسر کسی هستم که عمامه و عبایش ربوده شد.

حجت الاسلام ابراهیمی ادامه داد: امام همچنان می‌گفتند و می‌گفتند و مردم زار زار گریستند و صدای گریه و ناله بلند شد، یزید ترسید که فتنه و آشوب به پا شود، به مؤذن گفت اذان بگو، مؤذن گفت: الله اکبر، اشهد ان لا اله الا الله، تا مؤذن گفت اشهد ان محمد رسول الله، امام سجاد به موذن، گفت: تو را به محمد ساکت باش تا من سخنی بگویم. سپس از بالای منبر متوجه یزید شد و فرمود: ای یزید محمد جد من است، یا جد تو؟ اگر بگویی جد توست دروغ می‌گویی و کفر می ورزی، اگر اعتقاد داری که او جد من است پس چرا عترت و خاندان او را کشتی؟ چرا پدرم را کشتی و حرم او و مرا اسیر کردی؟ سپس خطاب به مردم فرمود: ای مردم آیا در میان شما کسی هست که جد و پدرش رسول خدا باشد؟ صدای شیون و گریه از مجلس برخاست. آنگاه فرمود به خدا سوگند در جهان جز من کسی نیست که جدش رسول خدا باشد پس چرا این شخص پدر مرا کشت و ما را مانند رومیان اسیر کرد. ای بزید این کارها را می کنی و باز می گویی محمد رسول خداست؟ و رو به قبله می ایستی؟ وای بر تو که در روز قیامت جدم و پدرم طرف دعوای تو هستند. یزید فریاد زد: ای موذن اقامه بگو. هیاهو و صدای اعتراض از مجلس برخاست. بعضی با یزید نماز خواندند و بعضی دیگر نماز نخواندند و پراکنده شدند.

وی اظهار داشت: خطبه امام سجاد علیه السلام و حضرت زینب(س) در شام موجب شد که وضع شام دگرگون شود و یزید دستور داد سرهای شهدا را جمع کنند و محترمانه به قصر بیاورند. او اظهار پشیمانی می کرد و همه گناهان را به ابن زیاد نسبت می داد و او را لعنت می کرد.

امام جمعه فراشبند در خطبه های اول نماز جمعه، با اشاره به مساله امر به معروف و نهی از منکر، گفت: امر به معروف و نهی از منکر جدای از اینکه توصیه دین باشد، عقل آن را توصیه می نماید. اما عقل سلیم، عقلی که مغلوب هوا و هوس نشده باشد.

حجت الاسلام ابراهیمی افزود: خداوند در حدیث قدسی می فرماید: انسان را از دو چیز خلق نمودم، عقل و شهوت. گاهی عقل غالب می‌شود بر نفس و گاهی نفس غالب می‌شود بر عقل. اگر عقل غالب شد.،فهو خیرٌ من الملائکه و اگر نفس غالب شد و هو شرٌ منَ البهائم بدتر از چهارپایان می شود و لذا ما باید به عقل احترام بگذاریم، مراقب عقل باشیم، نگذاریم عقل آسیب ببیند، هر عقلی امر کننده به خوبی هاست و نهی کننده از بدی هاست. پس امر به معروف و نهی از منکر قبل از اینکه توصیه قرآنی باشد توصیه عقلی است.

وی با تاکید بر اینکه هر انسانی باید همنشین خوب پیدا کند و از همنشینی بد دوری نماید، گفت: پیامبر اکرم (ص) می‌فرماید: مَثَل همنشین خوب، مثل عطر فروشی است که اگر از عطرش به تو ندهد، از بوی خوشش به تو میرسد و حکایت همنشین بد، حکایت آهنگر است که اگر لباس تو را نسوزاند بوی بدش تو را میگیرد و این مَثَل آن قدر زیبا و درکش راحت است که هر انسانی می تواند بفهمد.

حجت الاسلام ابراهیمی افزود: کار بد حکایت بوی بد لباس آهنگر است که هر مرد و زنی باید از آن فاصله بگیرد تا مورد اتهام و تهمت قرار نگیرد و جامعه را دچار تشویش نکند. چون انسان ها به یکدیگر حق دارند. فرزندان حضرت آدم اعضای یکدیگر هستند، همه باید احساس مسئولیت در قبال یکدیگر کنند.

وی ادامه داد: رسول خدا میفرماید: حکایت مومنان در دوستی و مهربانی و دلسوزی نسبت به دیگر، حکایت پیکر آدمی است که هرگاه عضوی از آن به درد آید سایر اعضای بدن با شب نخوابیدن و تب دار شدن با آنها همدردی می‌کنند.

حجت الاسلام ابراهیمی تصریح کرد: جامعه ای سالم و دارای آرامش است که به قول قرآن کریم خوبیها را دنبال و برای خود نگه دارد.

وی افزود: هر چیزی که جامعه را به چالش می کشاند و جامعه را تهدید و تخریب می‌کند، باید از آن دوری کرد ناهنجاری‌هایی مانند دزدی، اختلاس، کم‌فروشی، تقلب، تخلف، احتکار، گران‌فروشی، ربا خوردن و رشوه گرفتن، بدحجابی و بی حجابی و قس علی ذلک، همه اینها تهدید کننده و فشل کننده ارکان و قوام جامعه است و چون همه ما در جامعه از رفتار و کردار یکدیگر منتفع خواهیم بود و یا متضرر خواهیم شد. یعنی در سرنوشت دیگر شریک خواهیم بود باید یکدیگر را امر به معروف از منکر کنیم و این سفارش عقل است، قبل از اینکه سفارش شرع و دین باشد.

خطیب نماز جمعه فراشبند تصریح کرد : قرآن می فرماید: گفتار پسندیده در برابر تهیدستان و عفوی کریمانه بهتر از بخششی است که دنبالش آزار و اذیت باشد. یعنی سخن نیکو و عمل نیکو، بهتر از صدقه است عاشروهن بالمعروف. به صورت شایسته و پسندیده رفتار کنید.

امام جمعه فراشبند در ادامه اظهار داشت: ما در یک جامعه دینی و اسلامی زندگی می‌کنیم، ما تابع شریعت هستیم، طبق دستور شریعت باید عمل کنیم و با جامعه به تعامل بپردازیم و اگر شریعت و احکام آن را قبول نداریم، اما چون در جامعه دینی زندگی می‌کنیم باید به هنجارهای دینی و دستورات آن احترام بگذاریم. باید به مردم احترام بگذاریم و از کارهای زشت و تنفر آمیز و ضرر زننده پرهیز نماییم. باشد که مشمول رحمت خدای متعال شویم.

پایان خبر